RO

TrustThisProduct®: Scenarii de utilizare

Cum acceseaza consumatorul informatiile complete si corecte despre produs?

Serviciul TrustThisProduct® asigura consumatorilor informatii complete si corecte despre produse:

 • Producatorul incarca in serviciul TrustThisProduct® informatiile despre produse: descriere, recomandari, utilizare, pastrare etc.
 • Serviciul TrustThisProduct® publica informatia despre produse pe Internet.
 • QR codes on products
 • Consumatorii acceseaza informatia scanand codul QR de pe produsul fizic, utilizand un smartphone si o aplicatie de scanare a codurilor QR.
 • Daca utilizatorul nu are instalata o aplicatie de scanare a codurilor QR, atunci poate descarca gratuit QR Reader din App Store, Google Play, Windows Store sau BlackBerry World - www.qr9.me
 • Serviciul TrustThisProduct® detecteaza automat limba utilizata de consumator (conform standardului ISO 639-1) si afiseaza informatiile despre produs in limba relevanta (presupunand ca exista descrierea produsului in limba respectiva).
 • Codurile QR sunt dinamice, cu alte cuvinte, daca ati modificat eticheta produsului, este suficient sa modificati descrierea produsului si in serviciul TrustThisProduct® pentru ca informatia actualizata sa fie disponibila consumatorilor, fara a mai fi nevoie sa generati un alt cod QR.

Cum trimite consumatorul feedback catre producator sau catre prietenii sai prin social media?

Atunci cand adaugati descrierea unui produs, puteti specifica adresa de e-mail a managerului de produs care va primi feedback de la consumatori.

In functie de limba descrierii produsului, puteti specifica adresele de e-mail ale diferitilor manageri de produs, astfel incat acestia sa gestioneze numai produsele proprii.

Dupa scanarea codului QR, din pagina produsului consumatorul poate apasa butonul Trimite feedback care-i va permite sa-si exprime opinia rapid si cu usurinta direct de pe smartphone, in timp ce ascunde adresa de e-mail a managerului de produs.

Pe baza feedback-ului primit, puteti sa va imbunatatiti produsul luand in considerare opiniile consumatorilor.

In partea de jos a paginii descrierii produsului sunt afisate butoanele de social media (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest). In situatia in care consumatorului ii place produsul, atunci le poate transmite prietenilor descrierea produsului printr-un singur click.

De asemenea, in descrierea produsului este implementat butonul Recomand din Facebook. Acest buton combina recomandarile consumatorilor primite atat in timpul scanarii codului QR, cat si in paginile catalogului TrustThisProduct®. Consumatorii vor vedea ca numerosi utilizatori de social media recomanda produsul si astfel vor fi incurajati sa-l cumpere. In acelasi timp, in situatia in care consumatorului ii place la randul lui produsul, atunci va apasa butonul Recomand, iar prietenii lui vor primi nu doar o mentionare a produsului, ci si o descriere detaliata. Aceasta va conduce atat la cresterea popularitatii produsului, cat si cresterea gradului de constientizare a brandului produsului. In acest mod, doar prin faptul ca sta pe raft in magazin, produsul va deveni un canal suplimentar, gratuit si independent de promovare.

Cum se colecteaza informatiile de marketing despre consumatori (sex, varsta, limba utilizata, locatie geografica)?

Atunci cand consumatorul scaneaza codul QR de pe produsul dvs., se transmit urmatoarele informatii catre serviciul TrustThisProduct®:

 • sex si varsta - indicate de catre consumator la prima scanare a unui produs cu cod QR creat de serviciul nostru (nu neaparat produsul dvs.);
 • limba utilizata si locatie geografica - determinate pe baza dispozitivului consumatorului.

Toate informatiile sunt procesate in mod anonim, conform Politicii de Confidentialitate a serviciului TrustThisProduct®.

Monitoring of QR codes scanning geography

Analizele de marketing indica:

 • ce consumatori sunt interesati de produsele dvs. per ansamblu;
 • diferentele de cerere pentru diferite tipuri de produse la fiecare punct de vanzare.

Prin compararea datelor primite de la serviciul TrustThisProduct® cu cele ale campaniilor de marketing intreprinse si ale volumelor de vanzari efectuate devine posibila evaluarea completa a strategiei de marketing si a punctelor unde este necesara imbunatatirea eficientei sale. Spre exemplu:

 • puteti vedea exact care este interesul consumatorilor si in ce zone geografice trebuie sa modificati activitatile de marketing;
 • prin compararea datelor scanate aferente mai multor tipuri de produse, puteti identifica exact produsele cu cea mai mare cerere printre consumatori.

Collection of marketing data during QR codes scanning (sex, age, language)

Toate informatiile de marketing sunt colectate separat pentru fiecare tip de produs si pentru fiecare cod QR de pe fiecare produs. Datele sunt furnizate atat sub forma de rapoarte online, cat si sub forma de fisiere PDF si XLS pentru analiza offline.

Care este marja de eroare a datelor?

Atunci cand analizati datele primite de la serviciul TrustThisProduct® trebuie sa luati in calcul doi factori importanti pentru orice studiu de marketing:

 • o anumita inexactitate a datelor (marja de eroare);
 • determinarea reperelor semnificative pe baza carora se vor analiza informatiile (dimensiunea esantionului).

In tabelul de mai jos am sistematizat ambele optiuni, luand in considerare concepte in general acceptate:

Marja de eroare

1%

3%

5%

10%

15%

20%

Dimensiunea esantionului

6000

700

250

60

30

18

Astfel, se observa ca pentru a obtine o calitate a datelor buna este necesar un minim de respondenti:

 • daca se urmareste o marja de eroare de 10%, atunci pentru analiza de marketing este suficient un esantion de 60 de respondenti la fiecare punct de vanzare;
 • colectarea selectiva a datelor si analiza acestora pe zone geografice (de exemplu, oras, judet, tara) va implica un numar de respondeti mult mai mare pentru a reduce la minim marja de eroare.

Cum se realizeaza protectia impotriva contrafacerilor?

Tehnologia noastra pentru protectia impotriva contrafacerilor se bazeaza pe crearea in serviciul TrustThisProduct® de pagini distincte pentru fiecare unitate de produs, ceea ce face imposibila contrafacerea productiei de masa.

Mai intai se introduc in serviciul TrustThisProduct® informatiile generale despre produs: descriere, continut, mod de utilizare, imagini etc., precum si informatiile unice pentru fiecare unitate de produs sau lot de produse: data productiei, numar serial, data expirarii, piata tinta de comercializare (pentru a limita importurile / exporturile neautorizate). De asemenea, se pot introduce si alte informatii utile, spre exemplu numarul total de unitati fabricate.

Apoi, serviciul TrustThisProduct® creeaza cate o pagina web unica pentru fiecare unitate de produs. Link-ul catre fiecare pagina web in parte este codificat in codul QR distinct care se aplica pe fiecare produs cu o eticheta agatata sau lipita. Implicit, serviciul TrustThisProduct® permite descarcarea unui fisier PDF continand codurile QR generate, dar sunt disponibile si alte modalitati (descarcarea bazei de date a link-urilor, a imaginilor codurilor QR etc.).

Codurile QR sunt optiunea cea mai utilizata in zilele noastre deoarece aplicatiile de scanare sunt gratuite, pot fi instalate pe aproape orice smartphone si astfel numarul persoanelor potential capabile sa citeasca informatia codificata in codurile QR este aproape identic cu cel al posesorilor de smartphone.

Consumatorii vad produsul la raft, scaneaza codul QR, deschid pe smartphone pagina web specifica a produsului si au astfel posibilitatea sa obtina informatii complete despre produs direct de la producator.

Protection against counterfeit products with QR codes

Pe langa celelalte informatii afisate de serviciul TrustThisProduct®, consumatorul vede numarul serial unic al produsului si poate sa compare numarul serial de pe produs cu numarul serial din pagina web a serviciului TrustThisProduct®. Acestea trebuie sa fie identice. Astfel, consumatorul primeste confirmarea ca informatia din serviciul TrustThisProduct® se refera specific la acel produs individual, ceea ce-i sporeste per ansamblu increderea in toate produsele si tipurile dvs. de produse.

Intrucat nu este posibila o garantare 100% a protectiei impotriva contrafacerilor, scopul nostru este sa introducem o metoda de protectie impotriva contrafacerilor care:

 • sa faca imposibil din punct de vedere economic ocolirea acestei protectii;
 • sa nu reprezinte o parte semnificativa din costul de productie al produsului individual.

De ce codul QR este o metoda eficienta?

  Intrucat fiecare pagina in serviciul TrustThisProduct® si fiecare numar serial sunt unice pentru fiecare produs individual, va fi posibila contrafacerea numai unei singure unitati. Multiplicarea in masa a produselor va fi exclusa deoarece:
 • fie toate produsele contrafacute vor avea acelasi numar serial;
 • fie nu va fi fezabila din punct de vedere economic intrucat implica contrafacerea fiecarui produs individual in parte.

Suplimentar protectiei impotriva contrafacerilor, utilizand serviciul TrustThisProduct® impreuna cu serializarea unica a produselor:

 • puteti mentiona distribuitorul produsului si piata tinta de comercializare in care este valid un numar serial si astfel un produs individual destinat a fi utilizat numai pe piata unei tari nu va fi valid atunci cand este scanat intr-o alta zona geografica;
 • va permite sa monitorizati fenomenul importurilor / exporturilor neautorizate;
 • avand date scanate la nivel de produs individual puteti identifica care dintre canalele dvs. de distributie sunt compromise si aprovizioneaza piata contrafacerilor cu mostre de produse autentice in vederea multiplicarii neautorizate a acestora.

In mod distinct, dorim sa subliniem faptul ca utilizarea codurilor QR unice este foarte utila in cresterea competitivitatii produsului dvs. - ii dovediti consumatorului ca produsul dvs. este atat de bun incat merita sa luati masuri impotriva contrafacerii acestuia. Iar in ochii consumatorului acest lucru va distinge produsul dvs. de celelalte produse de acelasi tip, crescandu-i astfel valoarea. Aceasta actiune are efect chiar si in situatia in care consumatorul nu scaneaza codul QR, ci doar il vede aplicat pe produs.

Increasing the competitiveness of your product

Astfel, va protejati mai eficient investitiile in marca comerciala, va securizati investitiile in dezvoltarea si fabricarea produsului si creati conditii favorabile pentru cresterea volumelor de vanzari fara sa adaugati costuri semnificative de productie.

Appendix A: Scenarii de utilizare

Producatori FMCG

Oportunitati pentru:

 • livrarea rapida si usoara a informatiilor despre produse catre consumator;
 • stabilirea unui canal de feedback eficient cu consumatorul;
 • efectuarea de studii de piata online fara cheltuieli suplimentare;
 • evidentierea diferentelor cheie ale produselor proprii fata de cele ale concurentei;
 • stabilirea unui canal de reclama online suplimentar si ieftin.

Producatori de marfuri exclusiviste

Oportunitati pentru:

 • livrarea rapida si usoara a informatiilor despre produse catre consumator;
 • stabilirea unui canal de feedback eficient cu consumatorul;
 • efectuarea de studii de piata online fara cheltuieli suplimentare;
 • protejarea propriului brand;
 • evaluarea teritoriului de distributie pentru fiecare lot de produse / unitate de produs;
 • personalizarea unui lot de produse / unitate de produs pentru un client sau un distribuitor.

Agentii de publicitate

Oportunitati pentru:

 • asigurarea de informatie suplimentara despre produse fara cresterea considerabila a spatiului reclamei;
 • efectuarea de studii de piata online fara cheltuieli suplimentare;
 • efectuarea de analize de eficienta a reclamei pe baza codurilor QR scanate in diferite zone geografice (oras / judet / tara).

Appendix B: Cerintele tehnice pentru utilizarea serviciului TrustThisProduct®

Pentru consumatori:

 • orice smartphone sau tableta cu browser web;
 • acces la Internet;
 • orice aplicatie pentru scanarea codurilor QR. Daca utilizatorul nu are instalata o astfel de aplicatie, atunci poate descarca gratuit QR Reader din App Store, Google Play, Windows Store sau BlackBerry World - www.qr9.me.

Pentru producatori:

 • orice computer cu browser web;
 • acces la Internet;
 • orice hardware specializat pentru tiparirea codurilor QR, in vederea aplicarii de etichete agatate sau lipite pe produs;
 • orice software specializat, in vederea includerii codului QR in grafica etichetei.

Appendix C: Costurile serviciului TrustThisProduct®

Pentru consumatori: Gratuit

Pentru producatori: Demo / Small Business / Business

Serviciu
Demo
Small Business
Business
Acces 24/7 la serviciu la adresa https://trustthisproduct.com
Gratuit
Gratuit
Gratuit
Mentenanta anuala
Gratuit
589 USD
4989 USD
Numar produse adaugate
1
100
Nelimitat
Managementul online al informatiilor despre produse
+
+
+
Distribuirea paginilor produselor pe Internet
+
+
+
Feedback personalizat de la consumator
+
+
+
Generare cod QR generic
+
+
+
Generare cod QR grupat
+
+
+
Generare cod QR unic
-
10.000
Nelimitat
Colectarea informatiilor de marketing determinate pe baza dispozitivului consumatorului in momentul scanarii codului QR - limba utilizata si locatie geografica
-
+
+
Colectarea informatiilor de marketing indicate de consumator in momentul scanarii codului QR - sex, varsta
-
+
+
Acces la serviciu cu token de semnatura digitala
-
-
+
Manager de cont (vorbitor limba engleza)
-
-
+

Nu se adauga TVA. Factura se emite in LEI, la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei din data emiterii facturii.

Creati-va gratuit un cont Demo in serviciul TrustThisProduct® si incepeti sa testati utilizarea codurilor QR pe produsele dvs.

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
We simplify the complicated

Pagina principala

Termeni si conditii de utilizare (Engleza)

Politica de confidentialitate (Engleza)

Contact information:
PVCode LLC
8 Stavrovskaya St,Vladimir,600022,Russia
Telefon: +7 915 764 6274 (Rusia / vorbitor limba engleza)
Telefon: +40 751 850 989 (România)
E-mail: contact.romania@pvcode.com